Мустафа Карадайъ: Наблюдаваме откровени пазарлъци между партиите

Мустафа Карадайъ: Наблюдаваме откровени пазарлъци между партиите
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

''Ако трябва да се отиде на избори, от ДПС сме готови на това, заяви днес в декларация от парламентарната трибуна новият лидер на ДПС Мустафа Карадайъ,'' предаде БГНЕС. ''Това води до недоверие в страната и поставя въпроса за отговорността.''

''Националните приоритети преминават през възстановяването на нормалния диалог между политическите сили. Вместо да наблюдаваме общи политики, наблюдаваме откровени пазарлъци,'' посочи той и даде пример с приемането на Изборния кодекс.

Карадайъ изрази вече изложените в последно време несъгласия на ДПС с промените в Изборния кодекс, където се нарушават, според него, основни постановки в конституцията. Лидерът на ДПС отново се позова и на езика на омразата в обществото, който е факт според движението, и припомни харти на основните човешки права в международни документи и договори, които и България е подписала.

Дори и с ветото на президента проблемите в ИК няма да бъдат решени, посочи Карадайъ. Конституцията не се нуждае от защита, а от прилагане, смята той. Според него трябва да се работи за поминъка на хората, по основните приоритети на страната, за които има нужда от консенсус между политическите сили. Ако за осигуряването на нуждата на политическа стабилност трябва да се отиде на избори, то от ДПС сме готови на това, завърши той.


#Карадайъ #политика #език на омраза #ДПС #ИК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници