Станишев: Победата на Оланд е отрицание на лудостта Меркози

Станишев: Победата на Оланд е отрицание на лудостта Меркози
Това е голям ден за френските граждани и нова възможност за европейците, коментира Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Победата на Франсоа Оланд на президентските избори във Франция е пълно отрицание на лудостта Меркози, която задушава икономическия растеж на Европа през последните две години, заявява лидерът на БСП и на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев.

„Щастлив съм да поздравя Франсоа Оланд за победата му. Това е голям ден за френските граждани и нова възможност за европейците“, коментира Сергей Станишев, цитиран от пресцентъра на БСП.

По думите му със социалиста Франсоа Оланд начело на Франция Европа отново може да стане участник в решаването на кризата, а не част от нейното задълбочаване.

Според генералния секретар на ПЕС Филип Кордери избирането на Франсоа Оланд дава надежди за Европейския съюз за повече справедливост и напредък.

„Икономическата политика, която бе предложена от него и приета от френските граждани също би трябвало да се приложи и в ЕС. Ако искаме да постигнем стабилно възстановяване от кризата, трябва да се насочим към инвестиции, създаване на работни места и растеж“, изтъква Филип Кордери, цитиран от БСП.

#Сергей Станишев #БСП #ПЕС #Партия на европейските социалисти #Франсоа Оланд #Франция #избори #президентски избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници