Стотици наши шофьори блокирани на италиански пристанища

Стотици наши шофьори блокирани на италиански пристанища
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Между 600 и 700 шофьори на тежкотоварни автомобили са блокирани на италианските пристанища. Заради стачката на гръцките профсъюзи международните фериботни връзки все още не са възстановени и превозвачите ще трябва да останат по пристанищата в Италия до сряда.

Това каза пред Дарик Александър Стамболийски от Съюза на българските транспортни работници.

"В момента има хора, които стоят на италианските пристанища Бари и Анкона. Това са шофьори, и туристи също има, които чакат да бъдат пуснати корабите от гръцка страна. Имам информация, че първите кораби ще тръгнат от Италия в сряда сутринта, евентуално. Което става петдневен престой на пристанището", съобщи Стамболийски.

"В момента никой не обръща внимание на тези хора, тъй като не са в България, или не са в Гърция. Те стоят там и чакат. На двете пристанища заедно става въпрос за около 600-700 човека - само шофьори на товарни автомобили, които стоят и чакат", посочи той. Стамболийски уточни, че не може да даде точни данни за туристите, които също са блокирани.

"Имаме разговори с наши италиански партньори - Федерацията на италианските шофьори. От тях имаме уверението, че днес ще се заемат с решаването на проблема. Но все още не са се обадили да ни дадат конкретна информация", заяви още пред Дарик Александър Стамболийски.

#шофьори #автомобили #Александър Стамболийски #Бари #Анкона #ферибот #стачка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници