Премиерът на живо във Facebook: Националната сигурност е в щастието на хората

Премиерът на живо във Facebook: Националната сигурност е в щастието на хората
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

При посещението в село Ябланово, Котелско, журналисти се опитаха да зададат въпрос на премиера Бойко Борисов за наложеното от президента Росен Плевнелиев вето на текстове от Изборния кодекс. Видимо подразнен, Борисов реши първо да се скара на репортерите, че започват с този въпрос, а не питат за други неща.
Публикуваме едно към едно какво премиерът си мисли, че трябва да го питат.

Не ви ли е неудобно пред тея кметове тук, тея хора? Поне вече знам какво сме направили за селата и какво искат още за селата.

Да питате, добър ден, живи ли са

Нали говорим за регионите, да запазим младите хора, да работят тук, какво ще отделим от бюджета тука по селските програми, пътищата до селата. Ето тука има кметове, кметици на по 27, 24 години. Нещо да говорим за региона. За читалищата, за инфраструктурата, за новите къщи дето сме направили да им вържем, за пътищата. Водопровод направихме. Нещо да питате от това, което тези хора заслужават. От 11 села, които ДПС управляват, осем имат кметове на ГЕРБ. И когато ни привързвате с ДПС, не ви ли е неудобно да дойде да питате тези хора? Понеже там ви дават едни опорни точки и вие почвате от тях.

Няма ли как това да се чуе във вашите телевизии, когато ми правите анализ?

Всичките тези хора са мюсюлмани. Български граждани, наши братя. И ние искаме да ги направиме да живеят по-добре от София. Прекрасен регион. Това не ни ли интересува като българи? Не е ли това национална сигурност - кметът мюсюлманин, кметицата - мюсюлманин, тея хора ходят у джамията, и сме братя. Най-приятелски настроени. Не е ли национална сигурност? Не ви ли интересува най-напред да зададете този въпрос от уважение към всичките тези хора?

Журналистка започва да обяснява, че не са искали да задържат Борисов

Не ме задържате. Аз съм дошъл в неделя, почивен ден, какво по-хубаво да си поработиш, да си видиш хората. Да видиш и другата България.

Не само на жълтите павета с 15 - 20 души, дето си мислят, че светът се върти около тях

Имат същите права, имат своите болки, искат за учебната година 10 - 15 км пътища да им се направят. Искат читалище, искат, сега вече имат водопроводи. Които сме направили, ще направим и още. Същото правим и в Делиормана, и в Кърджалийско. Даже с господин Местан говорихме преди седмица, 10 милиона дадохме да имат хората в мивката вода.

Чушма не са имали. И некой само ми говори за национална сигурност

Националната сигурност е да ги направиш тези хора да бъдат щастливи, да бъдат доволни и да им е кеф, че са българи. Аз съм християнин, те са мюсюлмани, ти отиваш у джамията, аз отивам у църквата. Тука сме заедно да си направим държавата хубава. Това вас не ви интересува. Щом не ви интересува, дайте вашия въпрос, който ви интересува. Аз просто исках да чуят и хората в каква манипулация непрекъснато сме поставени. Давай. Питай. Какво ти казаха да ме питаш?

#Facebook #Бойко Борисов #национална сигурност #ГЕРБ #ДПС #пътища #населени места

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници