Няма опасност за хората в Хайредин и Мизия, прелелият язовир спада, увери МВР

Няма опасност за хората в Хайредин и Мизия, прелелият язовир спада, увери МВР
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма опасност за населението в общините Хайредин и Мизия, където вчера бе обявено бедствено положение заради преливането на язовири, съобщи МВР.

Нивото на водата в язовир "Рогозен-1" е спаднало с около 60 см, към 9.00 часа днес. Работата по укрепването на преливника на водоема е продължила през цялата нощ, а водата от него се изпомпва с две хидропомпи. Извършва се постоянно наблюдение на язовира.

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова вчера бе на място в района край село Рогозен с разговаря с областния управител на Враца Малина Николова, с директора на районната портивопожарна служба Никола Димитров и с кметовете на населените места. По нейно искане ще бъде изготвен цялостен анализ за необходимите допълнителни и превантивни мерки по обезопасяване на язовирите в района. Областният кризисен щаб заседава и днес.

"Трябва да се вземат сериозни и спешни решения, да се докладва на министър Бъчварова до обяд какво точно се предприема, дали ще се слагат нови сифони, дали ще се вземат други сериозни мерки по укрепването, за да може наистина при едни следващи дъждове да можем да кажем, че сме сигурни", заяви пред агенция "Фокус" областният управител на Враца Малина Николова.

Кметът на община Хайредин Тодор Тодоров също заяви, че ситуацията се нормализира и увери, че няма да има опасност за хората.

 

#язовир #Рогозен #Хайредин #Мизия #МВР #вода #бедствено положеине #кризисен щаб

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници