Докладът на "Аликс партнърс" за КТБ вече може да бъде оповестен

Докладът на "Аликс партнърс" за КТБ вече може да бъде оповестен
БГНЕС
A A+ A++ A

В днешния брой на "Държавен вестник" са публикувани измененията в Закона за банковата несъстоятелност, които позволяват докладът на "Аликс партнърс" за КТБ да бъде публикуван от синдиците на банката в несъстоятелност, съобщи БНР.

Според законовите промени в 7-дневен срок от подписването на договора с международна компания за разследване на банкови фалити или анекси към него информацията се публикува на български език. В момента докладът на "Аликс партнърс" е достъпен за четене от народните представители на английски език. Самата международна компания подчерта в свое становище при предоставянето на доклада им в парламента, че не признава като легитимен нито един превод на български език. Това обаче се отнасяше за доклада, предоставен за четене в секретната секция на парламента.

Новите законови текстове изрично подчертават, че препоръките за по-доброто събиране на вземанията на банката в несъстоятелност няма да се оповестяват публично, а само изводите за източването на банката. Въпреки че промените влизат в сила след изготвянето на доклада за източването на КТБ, в текста е уточнено, че той се отнася и за договори, сключени преди изменението на закона.

#КТБ #синдици #доклад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници