Бившият трети по ранг политик в САЩ се оказа сексуален насилник

Бившият трети по ранг политик в САЩ се оказа сексуален насилник
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Иск за 1,8 млн. долара внесе във федералния окръжен съд на щата Илинойс мъж, твърдящ, че е бил подлаган на сексуални посегателства от страна на политика Денис Хастърт, съобщи NBC.

Хастърт заемаше поста председател на Камарата на представителите в американския Конгрес в периода 1999-2007 г. Името на ищеца не се оповестява. Той твърди, че когато е бил 14-годишен, е пострадал от действията на Хастър, който по онова време е бил спортен треньор в училище в град Йорквил, щата Илинойс.

Впоследствие Хастърт обещал да изплати на потърпевшия сумата от 3,5 млн. долара в замяна на неговото мълчание, но не удържал на думата си. Ищецът твърди, че не е получил цялата сума и настоява за остатъка от 1,8 млн. долара, пише БГНЕС.

В момента бившият председател на Камарата на представителите е обект на друго съдебно дело. През май 2015 той е обвинен, че се е опитал да скрие от властите теглене от сметка на 952 хиляди. долара и че е дал лъжливи обяснения на служители на ФБР. Както заявиха представители на прокуратурата, Хастърт се е нуждаел от парите, тъй като редовно изплащал големи суми като обезщетение на пострадалия от действията му мъж, наречен в делото "човекът А".

През октомври 2015 г. Хастърт се признава за виновен за финансови нарушения, а присъдата се очаква на 27 април. Сътрудници на ФБР се заинтересували защо политикът редовно тегли големи суми от сметките си, нарушавайки правилата на банката, но той обяснил, че няма вяра на финансовите институции и искал да има налични пари в брой.

 

#иск #Илинойс #политика #сексуални посегателства #финансови нарушения #присъда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници