"Фиат-Крайслер" изтегля над 1 милион коли от пазара заради опасен дефект

"Фиат-Крайслер" изтегля над 1 милион коли от пазара заради опасен дефект
БГНЕС
A A+ A++ A

Бизнес групата „Фиат-Крайслер” обяви изтеглянето от употреба на 1 милион превозни средства заради дефект в автоматичната скоростна кутия. Решението идва след множество информации за наранявания при хора, които си мислели, че са оставили колата в режим „паркинг”, но вместо това тя се движила докато слизат.

Собствено разследване на компанията и Националната администрация за безопасност по магистралите на САЩ е установило, че трансмисията на автомобилите реално се е намирала на „неутрална” или друга предавка, която позволява движение. Проблемните модели включват „Додж Чарджър”-ите, произведени между 2012 и 2014 година, както и джиповете „Чероки” от 2014 и 2015 година.

„Фиат-Крайслер” има информация а 41 случая на наранявания. Колите имат вградени някои предпазни мерки, като предупредителни звукови сигнали, в случай че шофьорската врата е отворена, докато „паркинг” режима е изключен. Компанията обаче признава, че защитите не са били достатъчни и в бъдеще ще внесе подобрения както в тях, така и в скоростните кутии. Изтеглени от пазара ще бъдат 812 000 МПС-та в САЩ, 51150 в Канада, 16800 в Мексико и 248 670 в други страни.

#дефект

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници