Франция иска да претопява имигрантите

Франция иска да претопява имигрантите
Според френския министър на вътрешните работи Клод Геан имигрантите трябва „да възприемат“ френските нрави и обичаи. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Френският министър на вътрешните работи Клод Геан заяви, че имигрантите трябва „да възприемат нашите нрави и обичаи, да спазват нашите закони“ и „да се интегрират“.

Геан направи това изявление в интервю за телевизия LCI преди визитата в парижкото предградие Монфермел, съобщи АФП.

Посещението му е във връзка с публикуването на едно проучване на политолога Жил Кепел за парижките предградия Клиши-су-боа и Монфермел, в което авторът подчертава „засилването на мюсюлманското самосъзнание сред обитателите им, които се чувстват социално изолирани“.

„Това проучване показва, че като са се заселили в Монфермел, Клиши-су-боа..., имигрантските общности живеят по свои правила, не зачитат общоприетите правила, а освен това имат слаби познания за законите на страната, за начина на живот във Франция“, каза Клод Геан.

„Според мен този начин за интегриране на имигрантите във Франция е неприемлив. Имигрантите, които ние приемаме във Франция, трябва да възприемат нашите нрави, да зачитат нашите закони и да се интегрират", подчерта той.

#Клод Геан #министър на вътрешните работи #Франция #имигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници