Михайлов: Новият закон няма да работи срещу „силните на деня“

Михайлов: Новият закон няма да работи срещу „силните на деня“
„Един закон може да работи, ако освен статута му на концепция, разписана в текст, той има статут и на воля да бъде прилаган", смята д-р Михайлов. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Консолидираната олигархия, която стои над закона, не може да бъде разследвана по новоприетия Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобитото имущество, смята бившият депутат д-р Николай Михайлов.

В интервю за Дарик радио той беше скептичен, че бързо приетият закон ще проработи срещу „силните на деня“ в страната.

„Специално за този закон има външна директива, не от вчера. И сега Бойко Борисов вдигна извънредно много залога и вчера при обсъжданията каза патетично в негов стил, че оставките на Министерски съвет са били в джоба, ако този закон не е бил приет. Правителството падало доброволно“, каза д-р Михайлов.

„Очевидно тази работа се движи под натиск. Въпросът е, че очевидно няма юридическа прецизност в това, което се предлага, защото има тънки места. Вероятно ще бъде лошо попарен в Конституционния съд, веднъж. Втори път, и да мине, ще бъде изборно прилаган, в съществени моменти няма да бъде прилаган“, обясни още той.

„Защото тази консолидирана олигархия, която стои над закона със статут на недосегаема, не може да бъде застигната от някакви параграфи смешни. Как си представяте знаменитите имена на българския преход, новата плутокрация, да бъдат разследвани за произход на имуществото? Няма да стане това, няма“, заяви д-р Михайлов.

„Един закон може да работи, ако освен статута му на концепция, разписана в текст, той има статут и на воля да бъде прилаган. Това обаче в България не съществува по причина, че всички са свързани в плътен братовчедски кръг. Тези поне, които са силни на деня, са свързани“, коментира още бившият депутат на ДСБ.

#д-р Николай Михайлов #Бойко Борисов #ДСБ #Конституционния съд #България #Министерски съвет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници