Съдът ще гледа искането на прокуратурата Перата да остане в ареста за постоянно

Съдът ще гледа искането на прокуратурата Перата да остане в ареста за постоянно
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бургаският окръжен съд ще разгледа искането на прокуратурата за постоянния арест на Петър Низамов - Перата, автор на клипа със "задържаните" афганистанци. 

Прокурорът тогава заяви, че по-скоро е доволен от определението на първоинстанция съд, но обяви, че ще помисли какво да е решението му. При излизането си от съда Перата каза пред събралите се да го подкрепят, че ще обжалва домашния арест.

Разпространеният миналата седмица клип, на който се вижда как трима чужденци са накарани да легнат на земята, а ръцете им са вързани със свински опашки, предизвика силна обществена реакция. От една страна в защита на Перата се проведе протест от негови съмишленици в Бургас, а от друга властта в лицето на главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешният министър Румяна Бъчварова се обявиха срещу гражданските арести.

Перата, който не е отричал, че е автор на клипа, е част от "Цивилни отряди за защита на жените и вярата". В страната и още две организации - Воински съюз и Отряд за закрила на българските граждани станаха известни с това, че провеждат "разходки" из българо-турската граница, с които искат да предотвратят навлизането на мигранти в страната.

 

#арест #прокурор #съд #Бургас #Румяна Бъчварова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници