Жители на Европа с голямо желание Великобритания да остане в ЕС

Жители на Европа с голямо желание Великобритания да остане в ЕС
A A+ A++ A

Европейските граждани са по-оптимистични от британците към идеята за оставането на Великобритания в ЕС, предаде AFP, като се позовава на анкета в пет европейски държави.

Според проучването британците са разединени по въпроса за членството на страна им в Съюза - 38% искат да останат в европейския блок, 34% са за напускането му, а 28% се колебаят. В същото време, 78% от германците се застъпват за европейското членство на Великобритания, като тази позиция е споделена от 67% от испанците, 59% от французите и 54% от поляците. Идеята за прекратяване на британското членство в ЕС е подкрепена от 13% от хората в Германия, 7% в Испания, 41% във Франция и 7% в Полша.

Относно резултата от референдума за бъдещето на Великобритания през юни 40% от британците мислят, че ще спечели вотът за оставането в Съюза, докато 26% очакват да победят поддръжниците на брекзита; 34% нямат мнение. В Германия 47% от анкетираните очакват Лондон да остане в ЕС, докато 38% предвиждат победа на отрицателния вот. В Испания тези проценти са 48% и 28%, във Франция 48% и 52% и в Полша 44% и 24%.

#Великобритания #ЕС #Европа #граждани #член

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници