Каракачанов не изключва ПФ да подкрепи президентска кандидатура, издигната от ГЕРБ

Каракачанов не изключва ПФ да подкрепи президентска кандидатура, издигната от ГЕРБ
БГНЕС
A A+ A++ A

Преизбраният лидер на ВМРО Красимир Каракачанов не изключи варианта Патриотичният фронт да подкрепи президентска кандидатура, издигната от ГЕРБ.

Каракачанов увери, че патриотите със сигурност ще имат единна позиция и ще търсят подкрепа и сътрудничество с други политически сили.

"Възможно е, зависи от кандидатурата. Действително българският президент трябва да бъде надпартиен. Той не трябва да носи в себе си нито идеологически емоции, нито някакви партийни емоции. Трябва да е човек, който отстоява националните интереси на страната. Човек, както между другото много хора го искат в България, той трябва да може да казва "не", когато някой навън се опитва да прокарва своите интереси за сметка на нашите държавни и национални интереси", заяви Каракачанов, цитиран от БНР.

Във вторник или сряда Патриотичният фронт ще внесе законопроект за забрана на бурките. "Ще ви го кажа като историк, въпреки че не съм фен на Османската империя и на турското робство, но дори и по време на турското робство, по време на Османската империя, в самата Османска империя мюсюлманите не са ходили така забрадени и така скрити. Това е традиция, свързана със страни като Саудитска Арабия, като Обединените арабски емирства, както и някои части на Пакистан. Това не е традиция на мюсюлманите в България. Някой го прави това нещо с цел да разделя обществото", коментира лидерът на ВМРО.

ВМРО още преди години е внесло законопроект за националните гвардии, който трябва да бъде осъвременен, допълни Каракачанов. Той бе помолен за коментар на идеята за граждански гвардии, които да пазят обществото от мигрантите.

#Каракачанов #ВМРО #Патриотичен фронт #ГЕРБ #бурки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници