Турция обяви най-висока степен на заплаха „Код червено“! Разузнаването предупреди, че ДАЕШ готви самоубийствени атентати

Турция обяви най-висока степен на заплаха „Код червено“! Разузнаването предупреди, че  ДАЕШ готви самоубийствени атентати
БГНЕС
A A+ A++ A

Турция обяви най-висока степен на заплаха „Код червено“ заради група от около 300 терористи от "Ислямска държава/ /ДАЕШ/, инфилтрирани в поредната бежанска вълна от Сирия. Групата е част от блокираните на границата при град Килис над 30 000 бягащи от конфликта в Сирия хора, напиращи да намерят убежище в Турция.

Според доклад на турското разузнаване терористите подготвят мащабни нападения, в това число и самоубийствени атентати, в крайграничните райони на Килис и Газиантеп, както и във вътрешността на страната.

Терористичната групировка  може да извърши самоубийствени атентати в Турция на 1 май, предупреждават части на разузнаването, цитирани от турската телевизия Си Ен Ен - Тюрк.

Главната дирекция на турската полиция е изпратила съответни предупреждения до полицейските управления във всички турски окръзи.

Според информацията на Си Ен Ен - Тюрк, ДАЕШ планира атентати на места, на които ще се състоят многолюдни демонстрации по случай 1 май, а също така срещу храмове на християни и евреи, в райони, посещавани от много туристи, или срещу чуждестранни дипломатически представителства.

Терористите разполагат с множество „спящи клетки“ в Газиантеп, предварително са складирали огромни количества оръжия, експлозиви и боеприпаси, и планирано са внедрени в бежанския поток по линията Джараблус-Чобанбей. Сред тях има и турски граждани.

От 2013 г. в Газиантеп се осъществява организирането на терористични групи, членовете на „спящите клетки“ особено често пресичат границата и в Сирия се обучават за изготвяне на експлозиви и боравене с оръжия.

#ислямска държава #самоубийствени атентати #Турция #разузнаване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници