Аксел Роуз е новият вокалист на AC/DC

Аксел Роуз е новият вокалист на AC/DC
БГНЕС
A A+ A++ A


Аксел Роуз от Гънс-ен-роузес е новият вокалист на австралийските легенди AC/DC, пише АФП. Групата е потвърдила слуховете, които витаят в публичното пространство от поне месец.

По-рано през годината AC/DC прекратиха планувано турне, като изтъкнатата причина беше риска дългогодишният им вокалист Брайън Джонсън да загуби напълно слуха си. Сега бандата потвърди включването на Роуз, който същевременно е част от обединението след 20-годишна пауза на голяма част от оригиналните членове на неговата Гънс-ен-роузес (Guns N' Roses).

Роуз и китаристът Слаш след дълга кавга по-рано този месец свириха в малък клуб Лос Анджелис, от който кариерата им тръгва през 80-те, а сега ще забият и на голямата сцена на фестивала „Кочела”, пак в Калифорния. Дебютът на Роуз за AC/DC ще дойде по време на европейското турне на групата тази година, което включва 12 дати и започва на 7 май в Лисабон. После Роуз ще се върне в САЩ за турнето на Гънс-ен-роузес.

 „Членовете на AC/DC благодарят на Брайън Джонсън за неговата отдаденост на групата през годините… Пожелаваме му всичко най-добро, предвид проблемите със слуха му и бъдещите му начинания. Искахме това турне да завърши както започна, но разбираме, уважаваме и подкрепяме решението на Брайън да спре и спаси слуха си”, гласи изявлението на групата.

Според други информации обаче, решението изобщо не е било на Джонсън, който запази мълчание след информацията за напускането му. На американския комик и радиоводещ Джим Брюер, Джонсън е казал, че слуховите му проблеми далеч не са толкова сериозни и е бил „изритан” от групата.

Аксел Роуз ще бъде третия вокалист на AC/DC. До 1980г. това е Бон Скот, който в същата година умира след пиянска вечер. От 1982г. насам начело на групата стояха Джонсън с неизменния му каскет и висок дрезгав глас.

#Аксел Роуз #AC/DC

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници