Сакскобургготски за възможността да се кандидатира за президент: Това са теми, които вече са „извън целта и на срещата, и на моите намерения“

Сакскобургготски за възможността да се кандидатира за президент:  Това са теми, които вече са „извън целта и на срещата, и на моите намерения“
БГНЕС
A A+ A++ A


Не обичам думата разбил, може би сме предложили нещо ново. Това заяви бившият български цар /1943-1946 г./ и министър-председател /2001-2005 г./ Симеон Сакскобургготски, отговаряйки на въпрос на БГНЕС дали смята, че е разбил нормалния политически модел в страната след завръщането му през 2001 г.

В събота вечерта лицата на НДСВ се събраха в сградата на Научно-техническите съюзи на столичния бул. "Раковски". Инициатива е на Анелия Мингова и на Ваня Цветкова, а поводът е, че преди 15 години на тази дата Симеон Сакскобургготски обяви намеренията си за влизане в политиката и създаването на НДСВ.

За исканията да е кандидат за президент, той посочи, че това са теми, които вече са „извън целта и на срещата, и на моите намерения“. На въпроса дали това означава, че изключва всякакъв вариант да се върне в политиката, бившият премиер каза, че цял живот е бил в нея. „Човек може да продължи в нея и по друг начин и не да е с някакви специални длъжности”, заяви Симеон Сакскобургготски, отговаряйки на въпрос относно своите бъдещи политически планове. От думите на бившия монарх и министър-председател стана ясно, че той няма намерения да се кандидатира за най-висшия пост в държавата: „Казвал съм го толкова пъти, аз не обичам да се повтарям най-накрая става досадно“.

Симеон Сакскобургготски активно подкрепя кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН. „Не, че сме оптимисти, защото е българка, но мисля, че е много важно да я подкрепим, пък от там нататък, които решават – ще решат”, заяви той. Бившият премиер отказа да каже за какво би поощрил днешното правителство и за какво би го критикувал. „Познавате ме достатъчно, нито правя забележки, нито критикувам. Наблюдавам и се опитвам, където е възможно и по който начин винаги да се успокояват духовете първо, и второ да сме градивни”, заяви Симеон Сакскобургготски.

#Сакскобургготски #президент #политически модел #Бокова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници