Пентагонът: Американски разузнавателен самолет е бил прехванат "опасно и непрофесионално" от руски изтребител Су-27

Пентагонът: Американски разузнавателен самолет е бил прехванат "опасно и непрофесионално" от руски изтребител Су-27
БТА
A A+ A++ A


Американски военен разузнавателен самолет е бил прехванат "опасно и непрофесионално" от руски изтребител Су-27 по време на рутинен полет в международно въздушно пространство над Балтийско море, съобщи Пентагонът, цитиран от Франс прес.

Инцидентът е станал в четвъртък и по информация на говорителката на Пентагона Лора Сийл американският "Боинг АрСи-135" нито за момент не е преминал на руска територия.

"Тези прехващания във въздуха са опасни и непрофесионални и могат да доведат до тежки наранявания на екипажите и пилотите от двете страни", каза Сийл, цитиран от БТА.

"И още по-лошо, опасните и непрофесионални действия на един пилот могат да доведат до ненужна ескалация на напрежението между нашите страни", допълни тя.

Това е вторият инцидент за тази седмица между американската и руската армия. Руски самолети не спряха да прелитат над американския ескадрен миноносец "Доналд Кук", а във вторник бомбардировач Су-24 премина на едва девет метра над кораба, извършвайки според американската армия симулация на нападение срещу него.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници