Общинските съветници решават дали ще увеличат цената на билета за градски транспорт в София

Общинските съветници решават дали ще увеличат цената на билета за градски транспорт в София
A A+ A++ A

Днес, общинските съветници в София ще решат дали ще увеличат стойността на билета за пътуване в градския транспорт. Предложението е на Центъра за градска мобилност. Общинските съветници от БСП, коалиция "Сердика" и политическа група "5" са категорични, че няма да подкрепят новата цена.

"Никой не може да каже за тези 1 лев или 1,60 лева как е изчислена тази цена. Новината за софиянци е, че те ще платят дефицита в "Градски транспорт", така че да им е честита новата цена; Не шоковото увеличение с 60 процента е начинът да привлечем повече граждани към градския транспорт. Договорките ще се видят по време на гласуването", заявиха Калоян Паргов от БСП и Тодор Цанев от коалиция "Сердика".

Миналата седмица Комисията по транспорт в Столичния общински съвет прие предложените от Центъра за градска мобилност промени в Наредбата за пътуване в градския транспорт в София, с които цената за еднократно пътуване се предвижда да бъде 1,60 лева от 1 юни.

"Приехме предложението за промяна в наредбата за тарифите с изричната уговорка, че дебатите продължават в останалите комисии както и по цената на билета, така също и по останалите параметри, които трябва да бъдат гласувани в някои от следващите сесии на Общинския съвет", обясни Зафир Зарков, член на Комисията обясни.

 

#съветници #София #билет #мобилност #цена

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници