Парламентът поиска отчет от Горанов за какво ще бъдат похарчени 2,5 млрд. лева

Парламентът поиска отчет от Горанов за какво ще бъдат похарчени 2,5 млрд. лева
БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на финансите Владислав Горанов ще трябва да информира парламентарната комисия по бюджет и финанси как държавата ще похарчи над 2 и половина милиарда лева за капиталови разходи. Това реши единодушно Народното събрание. Горанов участва в поисканите от БСП дебати за финансовата политика на правителството.

Корнелия Нинова от БСП посочи, че има драстично разминаване между това, което правителството и министър-председателят говорят, и оценките, които даде Европейската комисия, а от друга - това, което кабинетът представя в България за жизненото равнище на хората и развитието на икономиката.  Опозицията твърди, че увеличените приходи не се отразяват на живота на хората, социалните плащания са замразени и че ще има корекции на европроектите и настоява за повече средства за социални дейности.

"Вие с шикалкавене се опитвате да покриете този факт, за да не се разбие мита, който наложихте, че на другите им спират средствата, а на вас ви ги пускат. Европа ще реже средства през тази година", заяви Корнелия Нинова - зам.председател на ПГ на БСП "Лява България" и добави: "Каня ви всички вас на конгреса на БСП, за да чуете как се прави политика, как има идеи".

    Владислав Горанов - министър на финансите: "Нито едно от внушенията, които вие представяте в стил гьобелсова пропаганда, не отговаря на истината. И понеже нямаме за какво да се притесняваме - имаме два сценария днес - да се готвим за конгрес на БСП или да гласуваме предложението, което те предлагат и да продължим да си вършим работата", отговори Горанов. "Не помагате за подобряването на политическия дебат с подобен тип внушения и подобен тип дебат. Не искам да бъда заядлив - Първо си оправете вашата партийна каса, после дръжте отговорност за държавната", каза още той.

В крайна сметка финансовият министър заяви, че нито едно от нещата, които ще трябва да докладва не са тайна и не би трябвало да бъдат.

#бюджет #капиталови разходи #Горанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници