Британският премиер Камерън призна, че е инвестирал в офшорен фонд

Британският премиер Камерън призна, че е инвестирал в офшорен фонд
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Дейвид Камерън най-накрая си призна , че е извлякъл печалба от офшорни инвестиции, гласят днес повечето заглавия на британските всекидневници.

Три дни след изтичането на разкритията от Панамската Афера и четири направени частични изявления на премиера, в който той отричаше досега да е имал офшорни фондове, Камерън заяви ,че всъщност е притежавал акции от офшорна компания, които е продал за 31 хил. паунда , преди да заеме поста си на министър-председател през 2010 г.

Камерън е инвестирал във фонда на покойния си баща, чието име изтече от разкритите документи на фирмата Мосак Фонсека като притежател на офшорни фирми. Петото изявление на Камерън, в което той признава, че със съпругата му Саманта са продали хиляди акции от Blairmore Holdings, само четири месеца преди влизането на „Даунинг стрийт“, бе направено в интервю за телевизията Ай Ти Ви. Последваха критични реакции на британски депутати, който призоваха премиерът да подаде оставка.

Заместник-лидерът на Лейбъристката партия Том Уотсън обвини Дейвид Камерън в „пазене на своята вина в тайна“.

„Горд съм с баща си, с бизнеса, които беше създал, и с всичко останало. Не мога да понеса, че по негов адрес се изсипва цялата тази мръсотия, а що се касае до мен, аз избрах различен път от баща ми, дядо и прадядо, които всички бяха брокери на фондовата борса. Нямам какво да крия и съм готов да отговоря на всички въпроси“, коментира още британският премиер Камерън.

 

#Дейвид Камерън #инвестиции #Мосак Фонсека #Лейбъристка партия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници