Дянков: Дунав мост 2 при Видин ще е готов до август

Дянков: Дунав мост 2 при Видин ще е готов до август
От самия мост от румънската страна остават два фрагмента; от българската страна до средата на реката всичко е построено, каза Симеон Дянков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Частта от Дунав мост 2 от българската страна на реката е построена, констатира вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков по време на инспекция на обекта във вторник.

„От самия мост от румънската страна остават два фрагмента; от българската страна до средата на реката всичко е построено“, каза Симеон Дянков, цитиран от „Фокус“.

Той обясни, че е минал и от българската, и от румънската страна, за да провери и изходящата инфраструктура - пътищата, които водят към моста от България и Румъния.

По думите на вицепремиера изходящата инфраструктура от румънска страна ще бъде готова до средата на юни месец.

Симеон Дянков подчерта, че според инженерите и строителите до началото на август ще бъде готова цялата конструкция, т.е. и последните два фрагмента ще бъдат конструирани.

Тогава мостът ще бъде свързан изцяло и ще остане само довършителната работа по полагане на маркировката и поставяне на пътните знаци.

„И днес върви доста интензивно работата, не само инженери, но и работниците са там и по самия мост, и по извеждащата инфраструктура, от румънска страна," каза Симеон Дянков.

По същото време премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на лот 4 на магистрала „Тракия" заедно със земеделския министър Мирослав Найденов.

#Симеон Дянков #вицепремиер #Дунав мост 2 #Бойко Борисов #ЛОТ 4 #автомагистрала „Тракия" #Мирослав Найденов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници