Белгийски джихадист: Докато бомбардирате нашите мюсюлмани с вашите изтребители, дотогава ще ви избиваме

Белгийски джихадист: Докато бомбардирате нашите мюсюлмани с вашите изтребители, дотогава ще ви избиваме
БГНЕС
A A+ A++ A

В поредно видео послание "Ислямска държава" (ИД) поема отговорност за атентатите в Брюксел от 22 март. Представител на терористичната групировка заявява, че Белгия бере плодовете от участието си в международната коалиция, нанасяща удари по цели на ИД.

Белгийски джихадист посочва, че това още не е нищо. По неговите думи от атентатите в Париж не са били извлечени поуки, съобщава БТА.

Това е послание към белгийския народ, белгийското правителство, Европа и останалата част на света, към цялата коалиция срещу ИД. Докато бомбардирате нашите мюсюлмани с вашите изтребители, дотогава ще ви избиваме, добавя терористът. Атентатите в Брюксел са плодът, чието семе посяхте със собствените си ръце, допълва той.

Обръщението е записано от белгийски джихадист, произлизащ от редовете на групировката "Шериат за Белгия". Той е бил телохранител на водача на тази групировка, преди да замине за Сирия и да бъде осъден задочно в Белгия на 15 години затвор.

В няколко поредни обръщения ИД пое отговорност за терора в Брюксел. Като причина, освен участието на Белгия в коалицията срещу ИД, се посочва и принадлежността на страната към НАТО.

#джихадист #Белгия #атентати #видео

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници