Германският външен министър предупреди за нови терористични атаки

Германският външен министър предупреди за нови терористични атаки
БГНЕС
A A+ A++ A

Германският правосъден министър Хайко Маас предупреди за нови терористични атентати, като по думите му Германия остава потенциална цел. Той заяви това в интервю за днешния брой на вестник "Саарбрюкен цайтунг", цитирано от друг германски вестник, "Велт".

След атентатите в Брюксел федералният министър на правосъдието Хайко Маас предупреди за нови атентати, включително в Германия. "Не трябва да разчитаме, че международният тероризъм и занапред ще продължава да заобикаля Германия", каза министърът, който е представител на Германската социалдемократическа партия. Федералната република отдавна е потенциална мишена, посочи той. Маас допълни, че германските власти правят всичко възможно, за да "предотвратят подобни нападения и хората в Германия да са възможно най-защитени".

Министърът посъветва германците да не изпадат в паника. "Ако сега позволим страхът и ужасът да ни обземат напълно, то тогава терористите ще са постигнали целта си", каза той. Той обаче увери, че службите за сигурност ще направят всичко възможно, за да защитят хората. Маас посъветва германците да не се поддават на паниката след атантатите в Брюксел, защото  тогава екстремистите ще постигнат целите си.  

Междувременно полицейски доклад отчете, че поради затварянето на Балканския маршрут броят на  пристигащите в Германия имигранти е  намалял значително. Вече се залавят едва 135 души на ден, съобщиха германски печатни издания.
Източник: БТА, БНР

#Хайко Маас #терористични атаки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници