Седем години затвор за бивш митнически шеф

Седем години затвор за бивш митнически шеф
БГНЕС
A A+ A++ A

Седем години затвор получи бившият началник на митнически пункт „Олтоманци“ Георги Владимиров, съобщи Нова тв.

Владимиров бе признат за виновен за това, че от август 2011 г. до юни 2012 г. е участвал в организирана престъпна група за контрабанда на цигари, ръководена от покойния Борислав Манджуков.

По същото дело съдът наложи една година лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок на другия член на групата - Борис Тасев. Останалите четирима участници се признаха за виновни още преди година. Тогава те поискаха споразумения с прокуратурата и бяха осъдени на различни срокове затвор условно.

Владимиров е улеснявал нееднократно Борислав Манджуков, като е осигурявал безпрепятствено преминаване в страната на големи количества цигари без бандерол през ГКПП „Кулата“. За целта е използвал служебното си положение и контактите си, въпреки че ръководеният от него пункт е на границата с Македония. 

Според експертизите по делото общото количество на контрабандните цигари възлиза на близо 1 милиона. кутии от различни марки на обща стойност около 7 милиона лева.

Освен 7-годишната ефективна присъда, съдът наложи на Владимиров лишаване от правото да заема пост на държавен служител в продължение на четири години, след като изтърпи ефективното си наказание.



#затвор #контрабанда на цигари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници