Ето как изглеждат двама от атентаторите, окървавили Брюксел

Ето как изглеждат двама от атентаторите, окървавили Брюксел
Нова тв
A A+ A++ A

Белгийската полиция издирва поне трима души, замесени в днешните атентати на летището в Брюксел. Местните медии вече разпространиха фотографии на тримата, за които се смята, че най-вероятно са автори на кървавото престъпление. Те са запечатани от камерите за видеонаблюдение на летището непосредствено преди експлозията.

На снимка от летището, публикувана в “Либр Белжик“, се виждат трима мъже, вероятно от неевропейски произход. Предполага се, че единият от тях се е самовзривил, а другите двама са избягали. Двама от тях са облечени с черни пуловери или якета, третият – в бяло или светло сиво яке. Вестникът съобщава, че камерите за видеонаблюдение са ги заснели непосредствено преди експлозиите на летище „Завентим“. Изданието не уточнява дали всички те са терористи или някой може да е попаднал случайно в кадър. “Либр Белжик“ също така съобщава, че след двата взрива в залата за излитане на летището е открит автомат Калашников.

Полицията търси също и мъж, заложил бомбата във влака на метростанция "Малбек". Край метростанцията преди час бе извършена специална операция. Резултатът е неизвестен до момента, тъй като следователите призоваха медиите да не съобщават най-новите данни от разследването.

По-рано руски медии съобщиха, че трима граждани на Беларус са заподозрени за днешната атака. Тази информация обаче не е потвърдена. Трима души са заподозрени за терористичните атентати в Белгия, съобщи ТАСС. „Двама от заподозрените - Иван и Алексей Довбаш са родени в белоруската Гомелска област, а третият - Марат Юнусов е родом от Дагестан, но е получил белоруско гражданство преди няколко години“, заявил източникът. Той също така поясни, че Юнусов, освен белоруско гражданство, е имал и белгийско.


Полиция е арестувала двама мъже, за които се смята, че са свързани с днешните терористични актове в столицата на страната. Полицията в момента издирва екстремисти, в случай, че готвят нови терористични атентати. По улиците на Брюксел патрулират екипи на специалните служби.

 

 

#атентати в Брюксел #терористи #летището

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино