Борисов: Няма как да интегрираме терористите! Случилото се в Брюксел е провал на външната политика в ЕС

Борисов: Няма как да интегрираме терористите! Случилото се в Брюксел е провал на външната политика в ЕС
БГНЕС
A A+ A++ A

„Видно е, че няма как да интегрираме терористите. Видно е, че много хора в арабския свят са разгневени. Стана разруха там. В Либия няма една сграда цяла, това ядосва хората”. Това заяви премиерът Бойко Борисов след кървавите атентати в белгийската столица Брюксел. Той окачестви случилото се като провал на външната политика на много държави в ЕС. 

Премиерът осъди атентатите, станали тази сутрин в Брюксел. Той заяви, че българските власти се опитват да бъдат подготвени за всякакви ситуации.

„Не е справедливо към Европа. Европа харчи милиарди. Европа е единственият континент, който милиарди харчи за тези хора”, заяви Борисов. Според него няма как терористите да бъдат интегрирани.

Запитан за учения срещу терористични нападения в столичното метро, той каза: „Не ви съветвам да призовавате дявола. Каквото трябва се прави”.

Заплахи към България не е имало, но когато минават сигнали, сме били информирани и всеки сигнал, колкото и незначителен да е бил, сме взели мерки, заяви още Борисов.

Той поддържа връзка с колегите си от Брюксел, в контакт е и с депутатите в белгийската столица. В момента председателят на Народното събрание Цецка Цачева също е в Брюксел. Борисов потвърди, че няма данни за загинали или пострадали българи в Брюксел, но това не ни успокоява, каза още той.



#Европа #атентати #Брюксел #терористи #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Акценти

Инбет Казино