След серия атентати в Брюксел обявиха най-високо ниво на терористична заплаха! Поне 27 са жертвите, десетки са ранени /ОБЗОР/

След серия атентати в Брюксел обявиха най-високо ниво на терористична заплаха! Поне 27 са жертвите, десетки са ранени /ОБЗОР/
A A+ A++ A

Най-малко 10 души са загинали след взрива на метростанция Маалбек в Брюксел, съобщиха от полицията в белгийската столица, цитирани от агенция ТАСС.

Източник от полицията е заявил, че все още броят на загиналите не е точен, но работата на място продължава. „Към настоящия момент все още не е известен точният брой загинали и пострадали, провежда се работа на място. Но можем да говорим за най-малко 10 загинали“, заяви той.

Заедно със 17-те загинали при експлозиите на летището броят на жертвите в Брюксел вече е най-малко 27.

В същото време властите съобщиха, че нападението на летището от сутринта официално е терористичен акт. По данни на агенция Ройтерс нападението е било извършено от атентатор самоубиец.

Освен спреният метротранспорт прекъснато е и движението на автобусите и трамваите.

Метростанция Маалбек се намира в близост до европейските институции в Брюксел..

В момента работата на метрото в целия град е спряно, а нивото на тревога е увеличено до най-високата четвърта степен. Затворени също така са и всички училища и детски градини.

В Брюксел се усещат и смущения на мобилната мрежа, което най-вероятно се дължи на претоварване на мобилните системи.

Белгийският вътрешен министър Жан Жамбон съобщи, че в страната е наложено най-високото равнище на терористична заплаха след взривовете в брюкселското летище и метро.

Прес-секретар на министъра съобщи, че равнището на терористична заплаха е било вдигнато от трето на най-високото четвърто равнище.

За две експлозии на летището "Завентем" в Брюксел съобщи по рано сутринта Би Би Си. По-късно бе официално потвърдено за взривовете, броят на загиналите по последни данни е достигнал до 17 души, а десетки са ранени. Това бе съобщено от работещите на място спасителни екипи, предаде ТАСС.

Според свидетели взривовете са се случили малко преди 8 часа в залата за заминаващи, срещу хотел Шератон.

Последва взрив на метростанция „Маелбек“ в Брюксел, до която се намират институции на ЕС. А след това беше открита още една бомба на летището.

И летището, и метрото в Брюксел са затворени. Въведено е най-високото равнище на терористична заплаха.

Вижте видео на очевидец тук.

 

 



?роят на зг

Броят на загиналите в резултат на взривовете на летището в Брюксел е достигнал до 17 души, а десетки са ранени. Това бе съобщено от работещите на място спасителни екипи, предаде ТАСС.

"В момента има 17 загинали и няколко десетки ранени. Броят на хората, получили леки наранявания е труден за изчисляване. В залата за пристигащи, където са избухнали взривовете се е срутил окачения таван", заяви работещ на мястото на взрива пожарникар.

- See more at: http://novinite.bg/articles/108199/Pri-vzriva-na-letishteto-v-Bryuksel-sa-zaginali-17-dushi-a-oshte-30-sa-bili-raneni-OBNOVENA#sthash.5Nipvss6.dpuf

#заплаха #летище #метро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници