Компания от Арабските емирати е застрахователят на разбилия се преди три дни Boeing

Компания от Арабските емирати е застрахователят на разбилия се преди три дни Boeing
БГНЕС
A A+ A++ A

Пасажерите на разбилия се Boeing-737-800, изпълняващ курс FZ-981 от Дубай до Ростов на Дон, са били застраховани от Oman Insurance Company (компания, регистрирана в ОАЕ). Рисковете са презастраховани от британската Willis Re.

При катастрофата в нощта на 18-ти срещу 19 март т.г. загинаха всички на борда - 55 пасажери и седемчленният екипаж.

Соколов посочи, че дейността на превозвача е презастрахована в британската компания Willis.

Преобладаващата част от пасажерите са граждани на Руската Федерация. На орда са били и 30 туристи от руския туроператор "Натали Турс", които са били на този самолет, са застраховани в компанията "Ингосстрах".

Сред пасажерите има още граждани на Украйна, Узбекистан и Индия. Екипажът също е интернационален – капитанът е пилот от Гърция.

Други трима туристи, пътували чрез туроператора "АРТ-Тур", са застраховали медицинските рискове в "Алфа Страхование" със съвкупен лимит на отговорност $120 хил. (застрахователна сума от $40 хил. за всеки застрахован).
Все още не е ясно обаче дали в покритите рискове фигурира и този риск.

Вчера местните власти в Ростов на Дон започнаха да изплащат компенсации на роднините на жертвите. Компенсацията за всеки загинал възлиза на 1 млн. рубли (ок. $15 хил.).

Организацията на изплащане на обезщетения вероятно ще отнеме повече време. Тъй като се касае за чуждестранен за Русия авиопревозвач, плащането на компенсациите ще се осъществява според международното законодателство — Монреалската конвенция. Тя постановява, че в случай на смърт на пасажер компенсацията може да бъде около $150 хил. в случай, че авиопревозвач не се признае сам за виновен. Ако превозвач не може да докаже, че не е виновен или пък ако вината е на трета страна, не са предвидени ограничения на обезщетенията.

И двете черни кутии на катастрофиралия в Ростов на Дон самолет бяха намерени още на следващия ден след трагичния инцидент и бяха предадени за разшифровка, съобщи ТАСС, позовавайки се на говорителя на Следствения комитет на Руската федерация Владимир Маркин. Трагедията отне живота на всичките 62-ма души на борда.

За разследване на катастрофата в Междудържавния авиационен комитет (МАК) е създадена комисия. Към работата й ще се присъединят и експерти от Обединените арабски емирства, където е регистриран разбилият се самолет, а също от САЩ - страната производител на машината, както и от Франция, където е изработен двигателят.

 

#самолетна катастрофа #Boeing 737 #пасажери #екипаж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници