FlightRadar: Самолетът на Пригожин е лъкатушел, накрая се е свличал с 2500 метра в минута ВИДЕО

FlightRadar: Самолетът на Пригожин е лъкатушел, накрая се е свличал с 2500 метра в минута ВИДЕО
A A+ A++ A

Показателите от FlightRadar, събрани за самолета, на чийто борд е бил лидерът на "Вагнер" Евгений Пригожин, показват, че машината е започнала да се спуска драматично в последните си моменти.

Съобщава се, че Пригожин е един от 10-те пътници, загинали при инцидента с Embraer Legacy 600, който се разби близо до град Твер след излитане на северозапад от Москва. Руската федерална агенция за въздушен транспорт също потвърди, че Пригожин е бил на борда на самолета, когато той се е разбил, предаде CNN. Канал в Telegram, който е свързан с "Вагнер", обвини руската противовъздушна отбрана в свалянето на самолета.

Според FlightRadar24, шведски сайт, който осигурява проследяване на самолети в реално време, участващият в катастрофата Legacy 600 е спрял да предава информация за местоположението си около 18:11 часа. местно време. Сайтът обаче успява да събере други данни като надморска височина, скорост и вертикална скорост, което "осигурява известна представа за последните моменти от полета", гласи публикация в блог от FlightRadar24.

Около 18:10ч. местно време, самолетът, който беше регистриран под номер RA-02795, започна да се изравнява на 8500 м. След това самолетът продължи с постоянна скорост няколко минути, преди вертикалната му скорост да започне да намалява "драматично", съобщават FlightRadar24. В последните си минути самолетът прави променливи изкачвания и спускания в полета си и в един момент се качва до 9000 м, преди да се спусне отново.

Точно преди окончателните данни да бъдат получени в 18:20, самолетът се е спускал с 2500 м в минута.

Предишен съюзник на руския президент Владимир Путин, отношенията на Пригожин между неговата частна група наемници и ръководството на Кремъл започнаха да се влошават по-рано тази година заради проблеми с участието на групата Вагнер във войната в Украйна. През юни напрежението достигна връхната си точка, когато Пригожин поведе войските си в 24-часово нападение към Москва, което в крайна сметка завърши със споразумение за примирие, което включваше изгнанието на Пригожин в Беларус.

Някои спекулират дали Пригожин изобщо е бил в самолета, който се разби в сряда. Втори самолет, който е принадлежал на шефа на "Вагнер", също е летял в Русия по време на катастрофата и според съобщенията е кацнал безопасно на летище близо до Москва.

Ако съобщенията за смъртта на Пригожин са верни, това вероятно ще предизвика допълнителен смут за Путин, който непременно ще се сблъска с опити за "отмъщение" от страна на наемниците на Вагнер, казва Антон Геращенко, съветник на министъра на вътрешните работи на Украйна.

"Призивите за отмъщение срещу убийците изпълват чат стаите на каналите на Пригожин. Органите на реда в два региона са вдигнати по тревога", написа Геращенко в Twitter.

Бившият офицер от Агенцията за отбранително разузнаване (DIA) Ребека Кофлър обаче отбеляза по време на телефонен разговор с Newsweek в сряда, че смъртта на Пригожин "кара Путин да изглежда по-силен пред руския народ".

"Ако Пригожин наистина е мъртъв, всеки би разбрал, че това е отплата за неподчинение, за критика на руската армия и това изпраща сигнал на всяка потенциална опозиция, че Путин ще ви преследва и елиминира, независимо къде се намирате – дали в Африка или където и да е."

#Евгений Пригожин #самолетна катастрофа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници