Георги Първанов: Консултативният съвет за национална сигурност в момента е трибуна за четене на мнения и организиране на скандали

Георги Първанов: Консултативният съвет за национална сигурност в момента е трибуна за четене на мнения и организиране на скандали
A A+ A++ A

Консултативният съвет за национална сигурност към президента в момента е трибуна за четене на мнения и организиране на скандали. Това посочи по време на дебатите за президентски избори, които се провеждат в старата столица, Георги Първанов, лидер на ПП АБВ и президент на България за периода 2002 - 2012 година.

Това по думите му, незабавно трябва да се промени. Според него Съветът трябва да се подготвя по-добре и обстойно, преди провеждането на всяко едно заседание. Освен това припомни и, че това се е случвало по време на двата мандата, в които той е бил президент. Тогава са се подготвяли и раздавали предварителни становища и освен това ясно се е представяла защитаваната позиция. "По-важното сега е да се опитаме да променим закона. Сега КСНС има правомощия да гласува единствено становища, които нямат законов статут.

Трябва да работим в посока да променим този факт. Съветът трябва да може да приема решения, които да имат силата на закони", обясни още Георги Първанов. Той е на мнение, че президентът не трябва да е безучастен към онова, което се случва в държавата, защото това е най-важното. Той допълни и, че е нужно изграждането на нова структура за борба с корупцията. Според него, тя трябва да притежава политическа свобода, за да може да разкрива и разследва всички корупционни скандали и случаи. Освен това маркира и тезата, че фигурата на президента не трябва да се подминава при взимане на решения в ситуация на природни бедствия и аварии, защото според него, ролята на президента не е ключова, но е много важна в подобно кризи. 

#АБВ #Георги Първанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници