Бактерия в каймата натровила децата в Кюстендил

Бактерия в каймата натровила децата в Кюстендил
39-те деца от София, Лозен и Костинброд, които бяха на зелено училище в спа хотел в Кюстендил, бяха приети на 26 април в областната болница с повръщане, разстройство и коремни болки и съмнение за натравяне. Снимка: Монитор
A A+ A++ A

Стафилококова бактерия е причинител на хранителното натравяне на 39 деца по време на зелено училище в Кюстендил.

Това потвърждават микробиологични проби на заболелите деца. Бактерията е открита в едно от ястията, предлагани в ресторанта на хотела, както и в кайма, използвана в кухненския блок, предаде БНР.

Стафилококус аурелус е изолирана и от пробите, взети от персонала на хотела. В събота от Инфекциозното отделение на болницата в Кюстендил бяха изписани и последните три деца от групата. Петзвездният хотел остава затворен, докато се изясни как се е разпространила заразата.

39-те деца от София, Лозен и Костинброд, които бяха на зелено училище в спа хотел в Кюстендил, бяха приети на 26 април в областната болница с повръщане, разстройство и коремни болки и съмнение за натравяне, предадоха БНР и БТА. Девет от тях бяха оставени за лечение.

В ресторанта на хотела децата са закусвали пържени филии със сладко и мед, на обяд били яли супа топчета, свинско с картофи и палачинки с шоколад, съобщи „Фокус".

Освен тази храна обаче, част от децата били консумирали сладолед и понички на различни места в града.

#Кюстендил #деца #София #Лозен #Костинброд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници