Бактерия в каймата натровила децата в Кюстендил
Стафилококова бактерия е причинител на хранителното натравяне на 39 деца по време на зелено училище в Кюстендил.
Това потвърждават микробиологични проби на заболелите деца. Бактерията е открита в едно от ястията, предлагани в ресторанта на хотела, както и в кайма, използвана в кухненския блок, предаде БНР.
Стафилококус аурелус е изолирана и от пробите, взети от персонала на хотела. В събота от Инфекциозното отделение на болницата в Кюстендил бяха изписани и последните три деца от групата. Петзвездният хотел остава затворен, докато се изясни как се е разпространила заразата.
39-те деца от София, Лозен и Костинброд, които бяха на зелено училище в спа хотел в Кюстендил, бяха приети на 26 април в областната болница с повръщане, разстройство и коремни болки и съмнение за натравяне, предадоха БНР и БТА. Девет от тях бяха оставени за лечение.
В ресторанта на хотела децата са закусвали пържени филии със сладко и мед, на обяд били яли супа топчета, свинско с картофи и палачинки с шоколад, съобщи „Фокус".
Освен тази храна обаче, част от децата били консумирали сладолед и понички на различни места в града.
Още по темата:
- » Пускат модерни нископодови трамваи по линия 6 до Надежда, Връбница и Обеля
- » По-строг контрол за неправилно паркиране в София, коли с камери ще следят за нарушители
- » PEEK & CLOPPENBURG отваря четвъртия си магазин в Paradise Center, София