Вероятно до края на месеца ще може да плащаме глобите към КАТ и онлайн

Вероятно до края на месеца ще може да плащаме глобите към КАТ и онлайн
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вероятно до края на месеца ще бъде възможно онлайн плащането на глобите към КАТ, каза началникът отдел „Пътна полиция“ комисар Бойко Рановски пред bTV.

Това е свързано с въвеждането на няколко електронни услуги, свързани с дейността на „Пътна полиция“ и Дирекция „Български документи за самоличност“.

По думите му нарушителите на пътя, заснети от видеорегистратори, може да бъдат санкционирани, ако гражданинът, който е направил клипа, е готов да свидетелства и да подаде съответния сигнал.

Прави ми впечатление, че все повече хора имат съпричастност към това, което се случва по пътищата – това са хора, които са осъзнали, че така повече не може, и спазват правилата, каза той по адрес на хората, заснемащи нарушители.

Комисар Рановски коментира няколко от тези видеа, показващи каране в насрещното на магистралата, отнемане на предимство и пр.

На въпрос защо хората карат в насрещното по магистралата, той отговори, че ако се прави умишлено, е самоубийство. Имало много случаи на заблудени граждани. Но можело да става въпрос и за хора, които живеят наблизо, познават района и предпочитат да изминат някакво разстояние в насрещното, вместо да обикалят до следващия пътен възел. „Това е недопустимо“, подчерта комисар Рановски.

Той припомни, че с последните промени в закона има предвидена санкция от 3000 лв. за такова нарушение. ''Промените минаха на първо четене, надяваме се да минат и на второ,'' каза той.

Комисарят добави, че пътна полиция иска превишаването на ограничението на скоростта с 60 км/ч да се криминализира.

За събираемостта на глобите той посочи, че „има съответните служби в държавата, които трябва да се занимават с това“.

 

#КАТ #Пътна полиция #електронни услуги #Пътна полиция #нарушение #промени #видеорегистратори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници