Сандърс: САЩ да не сменят режими, а да си сътрудничат с правителствата

Сандърс: САЩ да не сменят режими, а да си сътрудничат с правителствата
БГНЕС
A A+ A++ A

САЩ трябва не да сменят режими, а да си сътрудничат с всички страни. Това обяви кандидат президентът Бърни Сандърс на предизборна среща в Маями, съобщава ТАСС.

„САЩ не бяха прави, когато се опитаха да нахлуят в Куба, САЩ не бяха прави, когато подкрепяха хора, които искаха да свалят правителството на Никарагуа, САЩ не бяха прави, опитвайки се да свалят пред 1954 година демократично избраното правителство на Гватемала“, посочи сенаторът от щата Върмънт, който се бори да стане кандидат президент на Демократическата партия. Негова съперничка е бившата първа лейди Хилари Клинтън, която ръководеше дипломацията на САЩ в първия мандат на президента Барак Обама от 2008 до2012 година.

„Аз мисля, че САЩ трябва да работят с правителствата по света, а не да участват в смяната на режимите. Между другото, всички тези действия на Вашингтон в Латинска Америка породиха там силни антиамерикански настроения“, добави Сандърс.

Сенаторът подчерта още, че „през цялата история на американските отношения с Латинска Америка Вашингтон е действал според така наречената доктрина Монро, съгласно която е имал право да ги върши каквито си поиска“ в този регион. Доктрината Монро бе обявена от петия президент на САЩ Джеймс Монро в неговото годишно послание пред Конгреса през 1823 година. С нея Вашингтон провъзгласи, че цялата Южна Америка е изключителна зона на американските интереси.




#Бърни Сандърс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници