Бърни Сандърс превърна подигравките в нета в благотворителност!

Бърни Сандърс превърна подигравките в нета в благотворителност!
A A+ A++ A

Визията на американския сенатор Бърни Сандърс по време на церемонията по встъпването в длъжност на Джо Байдън, се превърна в истински хит. Тя предизивка вълна от поздравлния, критики и се оказва и благотворителност.

79-годишният депутат от североизточния щат Върмонт обяви, че е събрал 1,8 милиона долара за благотворителност през последните пет дни чрез продажби на стоки с участието му, носещ плетени ръкавици на клетвата на президента Джо Байдън на 20 януари

Снимката му вдъхнови хиляди мемове и направи най-сериозния и на пръв поглед дразнен двукратен кандидат за президент дори повече интернет звезда, отколкото вече беше.

"С Джейн бяхме изумени от цялото творчество, проявено от толкова много хора през последната седмица, и се радваме, че можем да използваме моята интернет слава, за да помогнем на Vermonters в нужда", каза Сандърс в изявление, предаде ndtv.

"Но дори тази сума пари не може да замести действията на Конгреса", каза той, позовавайки се на усилията за приемане на масивен спасителен пакет за коронавирусна пандемия.

„Ще направя всичко възможно във Вашингтон, за да гарантирам, че работещите хора във Върмонт и в цялата страна ще получат облекчението, от което се нуждаят в средата на най-тежката криза, с която сме се сблъсквали от Голямата депресия.“

От кабинета на Сандърс съобщиха, че групите, получаващи благотворителни средства, включват операциите във Върмонт на Meals on Wheels и Детската мрежа на родителите във Върмонт.

Първоначалното пускане на стоките "Председател Сандърс" бяха разпродадени 30 минути след като артикулите - включително суичъри и тениски - бяха публикувани онлайн в четвъртък. Вече има многоседмично изоставане на поръчки.

#Бърни Сандърс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"