Бойко Борисов: Реших да помогна на колегата Станишев

Бойко Борисов: Реших да помогна на колегата Станишев
БГНЕС
A A+ A++ A

„Колкото и да ви се струва странно, реших да помогна на колегата Станишев, защото огромният брой документи, които влизат в Министерски съвет, може на всеки да му се случи някъде да пропусне нещо”.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който днес се яви като свидетел по делото срещу бившия премиер Станишев, предаде БГНЕС. Софийски градски съд заседава днес по делото срещу Сергей Станишев, който е обвинен за това, че е загубил седем документа с класифицирана информация. Борисов е обяснил на съдията каква е технологията за влизане на секретните документи в Министерски съвет.

Той е обяснил пред съдията и че действително обемът документи е толкова голям, че ако има някой злонамерен, винаги може да злоупотреби. Относно това, че самият Борисов е подал сигнала срещу Станишев, настоящият заяви, че към онзи момент това било най-адекватната реакция, защото са донесли документ на ДАНС и не се води в документите и затова е дал на прокуратурата този сигнал.

Попитан дали смята, че въпросният документ е можело да бъде укрит от Станишев и в някакъв момент той да се възползва от него, Борисов заяви, че "е проявена небрежност".

 

 

#Бойко Борисов #Сергей Станишев #съд #ДАНС #свидетел #дело

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници