Британски министър: Не можем да приемем повече мигранти

Британски министър: Не можем да приемем повече мигранти
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

Великобритания повече не може да приема мигранти, защото социалната система на страната се „пръска по шевовете“.

Това заяви в интервю за в. „Дейли Телеграф“ министърът на културата, информацията и спорта Джон Уитингдейл. Той е привърженик на излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз след провеждането на референдума това лято.

Великобритания е „малка страна“, която не може в бъдеще да се справя с „безконтролния поток“ от мигранти, каза Уитингдейл. В тази връзка той разкритикува сключеното неотдавна споразумение между британския премиер Дейвид Камерън и ръководството на ЕС. Според него то не е достатъчно, за да промени качествено положението, предаде БГНЕС.

Джон Уитингдейл не изключва, че в Обединеното кралство има повече мигранти, отколкото е известно на властите. „Днешните цифри и без това предизвикват тревога, а ако вземем предвид, че те могат да са занижени, това създава още по-голям проблем“, допусна министърът.

Чистият приток на мигранти във Великобритания за 1 година, по данните към септември 2015 г., е достигнал 323 000 души. Това е с 31 000 повече, отколкото за същия период на предходната некалендарна година.
При това, чистата миграция във Великобритания от страните-членки на ЕС за посочения период е 172 000 души, което е с 14 000 повече.

 

#Великобритания #имигранти #ЕС #Дейвид Камерън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници