Видин иска сайт като на Барак Обама

Видин иска сайт като на Барак Обама
Община Видин да има сайт, на който ежемесечно да се качва пълен отчет за направените бюджетни разходи, настояват от движението „Възраждане на Видин“. Снимка: rs-vidin.com
A A+ A++ A

Община Видин да има сайт, на който ежемесечно да се качва пълен отчет за направените бюджетни разходи, настояват от движението „Възраждане на Видин“, което следващата седмица ще внесе в местния общински съвет и проект за специална наредба.

„Надяваме се, че това ще изсветли работата на Община Видин и тя ще стане „къща от стъкло“. Ние не откриваме топлата вода, но Видин ще е първата община в страната, ако предложението ни бъде прието. Това е нещо, което работи успешно - сайтът http://usaspending.gov/ е създаден от президента на САЩ Обама и ясно показва, че тази формула е приложима“, обясни пред „24 часа“ един от инициаторите Петър Кичашки.

Наредбата ще вмени на общината да създаде сайт, в който всеки месец да се качват разходите на администрацията за заплати, командировъчни, пътни, консумативи, по обществени поръчки и всичко останало.

Порталът трябва да има и форум, в който видинчани да могат да коментират харчовете. Мненията им ще бъдат обобщавани два пъти годишно в доклад, който ще се разглежда в общинския съвет и ако се налага, ще се правят промени в общинските разходи, когато има полезни предложения от граждани.

#движение #сайт #уебсайт #Видин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници