Синдикатите почитат жертвите на трудови злополуки

Синдикатите почитат жертвите на трудови злополуки
В Столична библиотека бяха връчени удостоверения на преминалите обучение от Комитета по условия на труд. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Синдикатите в България отбелязват Световния ден за безопасност и здраве при работа  – 28 април, с почит към жертвите на трудови злополуки.

От КТ „Подкрепа“ пък вече връчиха удостоверения за успешно преминаване на обучение по трудова безопасност в Столична библиотека, както и удостоверение за оказана помощ и съдействие на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова.

„Тази материя често се счита за суха и непопулярна, докато на някой не му дойде до главата“, каза президентът на КТ „Подкрепа“ д-р Константин Тренчев и добави, че в глобален мащаб всеки месец хиляди хора загиват при трудови злополуки.

„В модерната индустрия от доста време се обръща внимание на това, както и на обучението на служителите с цел не само да се предотвратят инциденти, но и за да са информирани с какви опасности могат да се срещнат по време на работа“, посочи още Константин Тренчев.

„В Столична община има доста заболявания, стресът на работното място допринася за тази ситуация“, каза кметът Йорданка Фандъкова.

Проектът „Подкрепа за достоен труд“ е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2007-2013, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Столична библиотека е първата общинска институция, включила се в програмата.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров и членове на организацията ще поднесат венци и ще запазят едноминутно мълчание пред паметната плоча на загиналите при трудови злополуки работници пред сградата на синдиката.

На събитието, което ще започне в 9:00 часа, ще присъстват още министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов, изпълнителният директор на Главна инспекция по труда Румяна Михайлова, управителят на НОИ Бисер Петков, както и представители на федерации, синдикати и съюзи към КНСБ, представители от работодателски организации и гости.

В 10:00 ч. ще се отслужи и панихида в памет на загиналите при трудови злополуки в църквата „Света Неделя“.

#кмет #Йорданка Фандъкова #Столична община #Столична библиотека #Пламен Димитров #Константин Тренчев #КТ „Подкрепа“ #КНСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници