Гърция готова да обяви бойкот на решението за мигрантите

Гърция готова да обяви бойкот на решението за мигрантите
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Гръцкият министър-председател Алексис Ципрас се обяви за равномерно разпределение в Европейския съюз на тежестта и отговорността, свързани с мигрантския поток.

Той определи като едностранни и неприятелски преговорите на Австрия със страните от Западните Балкани. На фона на миграционната криза Ципрас заплаши да блокира всички решения на Евросъюза. Атина „няма да одобри нито едно споразумение дотогава, докато тежестта и отговорността не бъдат разпределени равномерно“ между държавите от ЕС, каза той пред гръцкия парламент.

Ципрас подчерта, че правителството няма да допусне превръщането на страната в буферна зона. Той възнамерява преди срещата на върха ЕС-Турция, която е планирана на 7 март, да се срещне с председателите на всички гръцки партии, за да съгласуват обща позиция за миграционната криза. По-рано Ципрас проведе телефонен разговор с канцлера Меркел, в който изрази „дълбокото си недоволство“ по повод на това, че не били изпълнени договорките, постигнати на срещата на ЕС от 18 февруари, а също така и във връзка с позицията на някои страни от ЕС по въпроса за мигрантите.


#ЕС #мигранти #бежанци #Гърция #балкански маршрут #договорки #Ангела Меркел #Алексис Ципрас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници