Ивайло Калфин: Не намаляваме средствата за увреждания, а ги преразпределяме

Ивайло Калфин: Не намаляваме средствата за увреждания, а ги преразпределяме
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

''Не искам да спестим и да намалим от средствата за хората с увреждания, а да ги преразпределим,'' заяви министърът на труда и социалната политика Ивайло Калфин във връзка с предстоящата реформа в ТЕЛК пред bTV.

По думите му с предстоящите промени се цели не „да се броят болестите на всеки човек, функционалният му капацитет – дали може да се върне на работа”. Най-силно засегнати от предстоящите промени ще са хората с най-тежки увреждания, за които ще се отделят повече средства.

„Днес ще се срещнем с организациите на хората с увреждания, за да обсъдим протестното им писмо декларация. Държим всяко мнение да бъде чуто и да бъде осигурен диалог”, каза Ивайло Калфин.

Наскоро стана ясно, че ТЕЛК-овете в сегашния им вид се закриват. Сред причините за решението е, че сегашната система е изключително бавна и неефективна, коментира министърът. Според планираните промени медицинската експертиза, през която минават хората с увреждания, значитлено ще се ускори като се поеме от министерството на здравеопазването.

След това хората ще минават през втора комисия, която ще определя индивидуалните предписания на всеки един от тях.

 

#ТЕЛК #Ивайло Калфин #преразпределяне #средства #комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници