Докладът за КТБ влиза за разглеждане в парламента

Докладът за КТБ влиза за разглеждане в парламента
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Докладът за фалита на Корпоративна търговска банка (КТБ) трябва днес да бъде внесен в секретната секция на парламента. В петък вечерта премиерът Бойко Борисов обяви, че има разрешение от компанията, изготвила доклада - „Аликс партнерс“, докладът да бъде предоставен поне на депутатите.

Искането за оповестяване на данните доклада беше отправено в средата на февруари от финансовия министър Владислав Горанов.  

"Вкараме ли го там, при този разнороден парламент всеки ще може да го прочете и да го разкаже", коментира Борисов по повод факта, че докладът ще е достъпен само за народните представители.

„Паралелно с това полагаме усилия да можем да ги качим и на сайта на финансовото министерство. Към този момент за това нямаме съгласие”, уточни премиерът.

В края на миналата седмица от ДПС внесоха законови промени, които да разрешат разсекретяване на доклада за КТБ. 

Той съобщи, че се полагат усилия докладът да получи пълна публичност и чрез сайта на Министерството на финансите. Според Борисов трима души от ръководството на БНБ, което е отговаряло за банковия надзор, трябва да понесат наказателна отговорност за фалита на банката.

#КТБ #Аликс партнърс #ДПС #разсекретяване #БНБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници