Бойко Борисов заяви, че не иска да е президент

Бойко Борисов заяви, че не иска да е президент
БГНЕС
A A+ A++ A

Не възнамерявам да се кандидатирам за президент и да предизвиквам предсрочни избори. Това заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за БНТ от Брюксел.

Той категорично отрече да мисли за предсрочни избори. Ако някой има в момента полза от избори това е само ГЕРБ, но народът няма да одобри това, заяви той и подчерта, че на избори се изразходват много средства. Не възнамерявам да се кандидатирам за президент и да предизвиквам предсрочни избори, заяви Борисов. Мисля, че в рамките на половин година ще ги догоним в Румъния. С малко по-бързи действия по подготовката на закони в края на април всички те ще бъдат в НС. Няма причина да не проведем бързо реформите.

„Във всяка една държава, когато има по-добър вариант да се изхарчи общественият ресурс, се търси той”, поясни се той. Борисов подчерта, че в Брюксел „са очаровани от нашата борба с контрабандата. Само за януари имаме с 900 000 млн. лв. повече от януари миналата година”, каза той и благодари на прокуратурата за това. „Хубавото на демокрацията е, че има и дистанционно – като не ти харесва нещо, минаваш на друго – като не ти харесва един вестник или сайт, гледаш друг”, коментира Борисов медиите - бухалки.

Според него всички бизнесмени имат вестници и електронни медии. „А БНТ и особено БНР са най-опозиционните медии на правителството. И никой не се е обадил да променя политиката им”, каза премиерът. Пред Европейския съюз Борисов е настоял да се затворят всички външни граници на ЕС. „След като не се съгласяват с моето предложение, ние ще трябва да ги пуснем. Аз ще ги питам /мигрантите б.а./: „къде искате да отидете”, те ще отговорят: „искаме в Австрия”, а Австрия е затворена - така с много страни. Какво правим ние?”, коментира премиерът. „Ако бяхме ги оставили отвъд границата на ЕС, това нямаше да се случи.

Аз преди 6 месеца ги предупредих, че държавите ще изпаднат в паника. Снощи ги предупредих, че ако сега не се направи това, което предлагам, след 3 месеца ще решим да го правим, но ще е късно.”, заяви Борисов. Моята позиция е солидарна и с Орбан, и с Меркел и в ЕС, отговори Борисов на въпрос с кого е. Бях обявил, че съм възложил на финансовия министър Владислав Горанов да поиска от американската компания да оповести доклада за КТБ, каза Борисов.

Днес в телефонен разговор от "Аликс Партнърс" са уверили, че в понеделник ще изпратят доклада. „Ще го сложим в секретния сектор на НС, за да могат 240 депутати да го видят. Смятам, че при толкова депутати всеки ще може да го прочете и да го разкаже. Още повече, че има и комисия, която отговаря за КТБ”, заяви Борисов.

#Бойко Борисов #ЕС #президент #мигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници