Гласуват вота на недоверие към правителството

Гласуват вота на недоверие към правителството
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Парламентът ще обсъжда внесения от 69 народни представители от БСП и ДПС вот на недоверие към правителството. Причината е водената от кабинета здравна политика. 

Надеждата на БСП и ДПС е, че след дебатите ще има корекция в здравната политика. Според тях тя е изключително неправилна и несистематизирана. Въпреки това, вносителите са наясно, че вотът вероятно няма да бъде гласуван.

''Командно-административният подход, който се налага в този сектор в продължение на година и няколко месеца е вреден за българските граждани,'' коментира депутатът от ДПС Хасан Адемов.

''Според него няма как лекарите у нас да са доволни и да работят спокойно. От друга страна, българските пациенти също са притеснени и прибавя към всичко това и проблемите с лекарствената политика.''

''Вотът не се иска само за смяна на здравния министър, а на цялото правителство, което утвърждава водената здравна политика,'' коментира депутатът от БСП д-р Емил Райнов.

Министърът на здравеопазването Петър Москов изрази съмнение в сериозността на мотивите към вота. Той е убеден, че този вот няма да успее.

Гласуването на вота на недоверие към правителството ще се проведе най-рано 24 часа след края на дебатите - най-вероятно в петък. За да бъде успешен за него трябва да гласуват 121 народни представители. Опозицията има възможност да събере най-много 96 гласа.

#БСП #ДПС #Парламент #вот на недоверие #правителство #здравеопазване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници