Кристалина Георгиева: България да си свърши работата!

Кристалина Георгиева: България да си свърши работата!
Според еврокомисаря при сегашната ситуация тези, които не вярват в Евросъюза, са гръмогласни, а тези, които пък имат вяра в него, си мълчат. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Еврокомисарят по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи Кристалина Георгиева призова България да си свърши работата в борбата с корупцията и престъпността.

„Необходимо е България да си свърши работата и да покаже, че има напредък в съдебната реформа и борбата с корупцията и престъпността“, заяви Георгиева, цитирана от БНР.

Според еврокомисаря при сегашната ситуация тези, които не вярват в Евросъюза, са гръмогласни, а тези, които пък имат вяра в него, си мълчат.

Изявлението й беше направено по повод 7-ата годишнина от подписването на договора за присъединяване на България към Европейския съюз.

Тя коментира появилите се прогнози, че най-късно догодина се очаква Еврокомисията да прекрати практиката с редовните доклади по тези въпроси.

По повод предложението европейски бюджет за догодина Георгиева смята, че трябва да се намери баланс между отговорностите на нетните получатели на средства и нетните платци.

Тя предлага увеличаване на гъвкавостта при използването на средствата, особено за пренос на една категория от бюджета към друга.

Еврокомисарят е на мнение и че България има нужда от ускорено усвояване на еврофондовете.

Георгиева препоръча страната ни да прецени по кои проекти парите от фондовете ще са необходими и по кои средствата няма да бъдат усвоени, макар да има желание за това.

#Кристалина Георгиева #еврокомисар по международното сътрудничество

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници