Германия иска от Киев по-добри условия за дълга към Русия

Германия иска от Киев по-добри условия за дълга към Русия
БГНЕС
A A+ A++ A

Германия е "помолила" властите в Киев да представят на Русия по-изгодни условия за преструктуриране на украинския дълг от 3 млрд. долара към Москва.

Според източници на Блумбърг, "Германия моли Украйна да направи ново предложение, за да разреши спора с Русия за дълга". Германското министерство на финансите, което е посредник в преговорите, е призовало Украйна да направи компромис, съобщи БТА.

Късно снощи представители на руското финансово министерство заявиха, че са получили от Киев предложение за преструктуриране на дълга, но то не е обсъждано сериозно, тъй като предложените условия са по-лоши от предоставените на частните кредитори.

Русия е получила чрез германското министерство на финансите предложения на Украйна за преструктуриране на дълга, съобщи руското министерство на финансите, цитирано от ТАСС.

Предложенията на Украйна за нейния дълг към Русия не могат да се приемат за начало на добросъвестни преговори, тъй като не е признат официалният статут на дълга, се уточнява в съобщението.

 

#Украйна #дълг #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници