Арестуваха украинец за атентата срещу Алексей Петров

Арестуваха украинец за атентата срещу Алексей Петров
A A+ A++ A

Чужденци стоят зад атентата срещу бившия съветник в ДАНС Алексей Петров. Прокуратурата и МВР са арестували украинец, замесен в покушението, инициалът му е Р. Издирват се още трима. Те са обявени за общонационално издирване. До дни за тях ще бъдат издадени и европейски заповеди за арест.

Алексей Петров оцеля при стрелба с два гранатомета по бронираната му кола на столичния бул. "Черни връх" в столичния кв. "Кръстова вада" на 29 октомври м. г.

Украинецът е задържан при спецакция в неделя, но засега не е ясно дали е проговорил. Аварите му обаче са се покрили и не е изключено някой от тях вече да е духнал в чужбина.

Главният прокурор Сотир Цацаров намекна, че скоро ще бъде разкрито тежко престъпление. Той каза: "До ден-два, ще разкрием - не с данни, а с доказателства, едно от най-тежките посегателства".

Срещу Алексей Петров бе стреляно с два български гранатомета "РПГ 22 Нето". Гранатите обаче не се взривиха заради близкото растояние между стрелците и бронирания мерцедес на Петров. Единият снаряд се заби във вратата на колата, а другият дори не я уцели. За да може да с взриви такава граната трябват поне 50 метра разстояние, а стрелците са били на около 20.

Атентаторите избягаха с червен опел. Колата не е крадена, а е била купена от семейство за 800 лв.

#атентат #Алексей Петров #украинец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници