Стотици маскирани мъже нападнаха мигранти в Стокхолм

Стотици маскирани мъже нападнаха мигранти в Стокхолм
Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Стотици маскирани мъже обикаляха централната гара на Стокхолм и нападаха хора, които не изглеждат като етнически шведи, съобщи британският в. „Индипендънт“, позовавайки се на местни медии.

Облечени в черно, мъжете са се „събрали, с цел да нападат малолетни бежанци“, заяви говорител на полицията в столицата.

„Видях може би трима души, които бяха пребити. Това не беше футболна свада или нещо подобно. Те се целеха в мигранти. Бях доста изплашен и избягах“, каза очевидец на инцидента пред шведското издание „Афтонбладет“.

Преди да започнат нападенията маскираните мъже са раздавали листовки, които заплашват да се накажат подобаващо „северноафриканските деца, които бродят наоколо“.

Нападенията идват след като по-рано този месец социална работничка беше наръгана и в последствие почина по време на работа в център за настаняване на деца и младежи мигранти без придружители.

До сега са арестувани четирима души във връзка с нападенията на гарата – един човек за обида на полицейски служител, а останалите трима за носене на маски на обществено място, което е незаконно в Швеция. След инцидентите неонацистката група Шведско движение за съпротива публикува изявление, в което се посочва, че нападенията са с цел „разчистване на криминалните мигранти от Северна Африка, които са подслонени в зоната около Централната гара“.

Миналата година в Швеция пристигнаха 160 000 нелегални мигранти. Техният приток обаче драстично намаля, след като Стокхолм затегна контрола на границите си.

#бежанци #мигранти #Стокхолм #Швеция #нападения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници