Да гледаме на доклада на ЕК като на план за работа, призова Захариева

Да гледаме на доклада на ЕК като на план за работа, призова Захариева
A A+ A++ A

„В доклада със сигурност има и доста негативни оценки, но това което беше посочено като позитивно изрично това са всички мерки, които са предвидени в актуализираната стратегия за съдебна реформа”, коментира в "Панорама" пред БНТ министърът на правосъдието Екатерина Захариева.

Крайно време е да спрем да гледаме на доклада на ЕК като критика или хвалба, а по-скоро като работа за вършене, каза пред БНТ министърът на правосъдието Екатерина Захариева.

Тя посочи, че е направена таблица с мерките и препоръките към отговорните институции и молба към тях да попълнят как ще отговорят на тези мерки и в какви срокове.

По думите й, друго позитивно в доклада е фактът, че съдебната реформа през цялото време е била в обществения фокус и внимание, а гражданското общество и магистратските среди говорят за нея открито.

„Имаше изрично препоръка и настояване за бързо приемане на измененията в конституцията във закона за съдебната власт”, коментира тя.

„Правителството е на страната реформата да се случи бързо. Правителството и министърът на правосъдието трябва да имат добра комуникация със всички институции по отношение на това, което трябва да свършим”, заяви министърът на правосъдието.

 

#Екатерина Захариева #доклад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници