Захариева: Президентът говори с думите на руската пропаганда

Захариева: Президентът говори с думите на руската пропаганда

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

На мен лично не ми е никак приятно, че президентът говори с думите на руската пропаганда. Това посочи в „Събуди се” Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС. „Той нарича тази война конфликт. Не Украйна иска да води тази война, не Украйна нападна друга държава, а защитава правото си на съществуване като държава и нация”, добави тя.

Депутатът от ГЕРБ-СДС очерта разделението в България по отношение подкрепата за Украйна. „То се използва за вътрешнополитическо вдигане на рейтинга, но това обърква българите. Държавата има различни гласове, част от които повтарят руската пропаганда. Това засилва разделението в обществото по темата”, е мнението ѝ.

Помощта за Украйна

Пропаганда според Захариева е, че помощта за Украйна отслабва отбранителната способност на Българската армия. „Става въпрос за машини, които повече от 40 години стоят в едни складове и никога не са били ползвани. Те са в МВР, а не в Министерството на отбраната. Купувани са, когато МВР се е предполагало, че се отбранява от народната любов”, обясни тя.

„Украйна защитава правото си на съществуване. Това не е някаква прищявка на президента Зеленски”, подчерта народният представител.

Ще има ли коалиционно споразумение между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

„Това не е лесна некоалиция. Както и да наричаме това управление, колкото и да не ни харесва и на нас, и на тях, ние сме в близки до коалиционните, по мое мнение, отношения. Въпреки че няма писмено коалиционно споразумение, което затрудняваше работата. Те все още нямат готовност за подписване”, смята Захариева.

Депутатът от ГЕРБ-СДС силно се надява Димитър Радев, който е номинация на формацията за управител на БНБ, да бъде избран и да няма промяна на мнението в последния момент от страна на ПП-ДБ.

Парите за заплати

Захариева уточни, че между първо и второ четене на бюджета ще внесат пакет, свързан с МВР. „Наистина увеличението е необходимо и това не е популизъм”, каза депутатът.

Местният вот

Захариева счита, че ГЕРБ ще има кандидат за кмет на София. Тя поясни, че текат номинационните събрания.

#Екатерина Захариева #ГЕРБ-СДС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници