Патриотичният фронт няма да подкрепи искането за саморазпускане на ВСС

Патриотичният фронт няма да подкрепи искането за саморазпускане на ВСС
Красимир Каракачанов Източник: БГНЕС
A A+ A++ A

 

Лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов определи декларацията с искане ВСС да се саморазпусне като намеса в съдебната власт и заяви, че е противоконституционно. От думите му стана ясно, че  няма да подкрепи декларацията на ГЕРБ и да се присъедини към искането за оставка на ВСС.

Според него вчерашната декларация за оставката на ВСС е провокирана от днешния доклад ЕК за напредъка в областта на съдебната система и борбата с корупцията.

Предлагам да бъде направен един политически орган с представители на четирите парламентарни групи, които подкрепят правителството, и тези неща политически да се обсъждат, а не на някой му скимнало в пет без десет да прави декларация, защото щял да излезе на другия ден по обяд доклад, заяви Каракачанов.

Предлагам да бъде направен един политически орган с представители на четирите парламентарни групи, които подкрепят правителството, и тези неща политически да се обсъждат, а не на някой му скимнало в пет без десет да прави декларация, защото щял да излезе на другия ден по обяд доклад, заяви Каракачанов. Каракачанов каза, че има съвет за развитие, който по думите му се събира "от дъжд на вятър".

Глупаво е заради един доклад, който вече е написан, да правим някаква декларация, с която всъщност нищо не се постига и само се налива допълнително масло в огъня, това е абсолютно безсмислено искане, отбеляза лидерът на ВМРО, цитиран от БТА.

Не може всяка година заради доклади по един или друг въпрос ние да правим подобни циркове, отбеляза Каракачанов.

Според него не може да се оцени положително работата на ВСС с тези скандали, които генерира. Те ни занимават кой на кого писал есемеси, това ли е най-големият проблем в съдебната система и във ВСС, попита той.

Според него няма правна възможност парламентът да отзове парламентарната си квота. Каракачанов постави въпроса обаче какво налага парламентът да има своя квота във ВСС. Това значи някаква идея да се контролира съдебната система, смята той.

Каракачанов каза, че неговата идея е била да няма изобщо политическо представителство в съвета.

#ВСС #декларация на ГЕРБ #реформаторски блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници